Battle.net stopped working (cannot login) after latest update on Nov 30,2023

Battle.net stopped working (cannot login, some error pops up) after its latest update today, which I think is related to the new World of Warcraft extension (Season of Discovery).
I am using Linux Ubuntu Mate 22.04.

1 Like

Same issue here also. Anyone have a fix or work around? Just gets stuck on the login page and doesn’t show login button. Before i logged out it was just showing a blank screen.

Same here, Anyone got a fix?

i have done the following and no luck

  1. move from stagin to wine nothing
  2. move from mesa-git to mesa nothing
  3. tried different versions of wine nothing

Same issue here. When I launched Battle.net earlier it was just blank, thought I bricked it somehow so I reinstalled it and now I have no login button, just the spinning logo. The docs say for that issue to disable hardware acceleration which was disabled by default and try deleting cache which I tried and it didn’t help.

Edit: Pop_OS!

The latest Battle.net update does not work.
The current workaround is to delete the folder “Battle.net.14542”. You have to do this for each restart.
“???/drive_c/Program Files (x86)/Battle.net/Battle.net.14542”

This will only work if you have an earlier version like a “Battle.net.14494” folder there too.
Apparently someone has uploaded an earlier version folder on the Lutris Discord if you need one.

Current issue with Battle.Net.14542.
No login button when starting the Battle.net client.
If you start the client without logging in, it is all just a grey background with no UI.
Changing Wine version does not fix this.

EDIT For Solution


Solution found:

System OptionsEnvironment variablesAdd the following:

Key: WINE_SIMULATE_WRITECOPY
Value: 1


5 Likes

Created a github bug ticket to track this issue: Battle.net does not work after the update on Nov 30, 2023 · Issue #5156 · lutris/lutris · GitHub

1 Like

yup is working again but like he stated OP you need to remove the folder 14542 if you want to play later

Can you please share the Battle.net.14494 folder? I deleted my old installation.

Current fix:
Add WINE_SIMULATE_WRITECOPY 1 as an environment variable on Lutris->system options tab

1 Like

Fixed it for me, thanks

Bless you all.

Hi, can confirm that Battle.net stopped working (cannot login) after latest update on Nov 30,2023 - #7 by stotes was the solution for me. Thanks

Hi, for me it’s solving the problem “halfway”. Instead of the login button, I see a black box. If I click on it it’s works but after I can’t see anything from the battle.net application. Everything black, but it’s “working” in a way of be able to click on buttons if I focus on it with the tab button.

Anybody can help me with that?

1 Like

@ stotes:

Thanks so much!

Amazing how quick you found the workaround - works for me, great job!

Cheers!

Amazing guys!
WINE_SIMULATE_WRITECOPY worked like a charm after deleting the new Folder Version: ???/drive_c/Program Files (x86)/Battle.net/Battle.net.14542

Opened a ticket at blizzard, just for my personal sake. ( Yes, I know, not supported. But I had rather try )

Thank the devs at CodeWeavers who found this early on for a Mac work around - we just piggy backed on their efforts

Thank you but how did you get to this?

This is the source article we used - it is a fix for this issue on Mac, but the concept is the same for Wine on linux