Back to the main site

Can't install w3 anymore

I can’t install warcraft 3 with Lutris anymore. My previous installation was in september 2019. Everything worked, now I am trying to re-install it, and it crashes. I re-installed all the required libraries. My current system: Linux Mint 18.3.

Please help me I’m confined with the coronavirus and I’m bored as hell!

The error message :
lutris
2020-03-17 21:43:50,597: GLib.set_option_context_summary missing, was added in GLib 2.56 (Released 2018-03-12)
2020-03-17 21:43:50,622: Running Lutris 0.5.4
2020-03-17 21:43:50,623: Using Intel Open Source Technology Center
2020-03-17 21:43:50,623: Running Mesa driver 18.0.5 on Mesa DRI Intel® HD Graphics 5500 (Broadwell GT2) (0x1616)
2020-03-17 21:43:50,623: GPU: 8086:1616 103C:2216 using i915 drivers
2020-03-17 21:43:50,639: Vulkan is supported
2020-03-17 21:43:50,640: Updating DXVK versions
2020-03-17 21:43:51,217: Updating D9VK versions
2020-03-17 21:44:02,979: Getting runner information for wine
2020-03-17 21:44:03,321: Downloading file 1 of 1
Gtk-Message: GtkDialog mapped without a transient parent. This is discouraged.
2020-03-17 21:44:10,239: Creating a win64 prefix in /home/USER/Games/warcraft-iii-the-frozen-throne
2020-03-17 21:44:15,522: Wine prefix creation is taking longer than expected…
2020-03-17 21:44:22,786: No user.reg found after prefix creation. Prefix might not be valid
2020-03-17 21:44:22,790: Creating a win64 prefix in /home/USER/Games/warcraft-iii-the-frozen-throne
2020-03-17 21:44:28,076: Wine prefix creation is taking longer than expected…
2020-03-17 21:44:35,340: No user.reg found after prefix creation. Prefix might not be valid
2020-03-17 21:44:35,360: The game doesn’t have an executable
Running /home/USER/.local/share/lutris/runtime/winetricks/winetricks --unattended arial
grep: /home/USER/Games/warcraft-iii-the-frozen-throne/*.reg: Aucun fichier ou dossier de ce type

WINEPREFIX INFO:
Drive C: total 16
drwxrwxr-x 4 USER USER 4096 mars 17 21:13 .
drwxrwxr-x 4 USER USER 4096 mars 17 21:13 …
drwxrwxr-x 3 USER USER 4096 mars 17 20:52 users
drwxrwxr-x 4 USER USER 4096 mars 17 21:13 windows

Registry info:

/home/USER/Games/warcraft-iii-the-frozen-throne/*.reg:

/home/USER/.local/share/lutris/runners/wine/lutris-5.2-x86_64/bin/wine cmd.exe /c echo ‘%ProgramFiles%’ returned empty string, error message “”

Waiting on children
All children gone
Exit with returncode 1

Please, even if there is an obvious solution that I am too ignorant to realize, give me a hint or a few things I should check in order to progress

Is this a retail copy, or are you installing the BattleNet version? Because when Activision/Blizzard released Warcraft 3: Refunded, they kinda sorta removed original Warcraft 3 from their servers (replacing it with an artificially downgraded W3R)…

If it’s a retail version, have you tried installing it by hand (i.e. running installer executable with Wine)? That works sometimes (e.g. GOG downloads fail right now but everything else in the install scripts works, so we can rename the downloaded files correctly and run them using “Run EXE inside wine prefix” option). Or at least give you some insight what could be happening. (The error message says cmd /c echo '%ProgramFiles%' returned an empty string but that’s unlikely, you can check it in using “Wine console” option but it likely will print Windows path to a Program Files folder.)

Alternatively, if it’s a BattleNet version, maybe try a different install script? There seems to be several…